Information juni 2022

FÖRENINGSSTÄMMAN
Stort tack till alla som kom och deltog på föreningsstämman!

STYRELSEN för verksamhetsåret 2021 består av:
Inga-Lill Söderberg, ordförande
Anette Richnau, förvaltningsprojekt    
Anna Sievers, sekreterare
Henrik Hultberg,  förvaltningsprojekt
Teresa Stråberg, kassör
Faraz Hashemzadeh, (suppleant)
Joanna Thelander, kommunikation (suppleant)

Du hittar  alla kontaktuppgifter på hemsidan https://morkullan19.se/

DATUM FÖR STYRELSEMÖTEN
Styrelsen kommer att försöka ha styrelsemöten sista onsdagen (en udda vecka)  i varje månad utom december och juli. Detta sker med reservation för förändringar. När vi får in frågor som inte är brådskande kommer vi då alltså hänvisa till att punkten tas upp på nästa möte. Vid brådskande ärenden skall felanmälan alltid göras till Driftia av medlemmen själv.

SKA DU FLYTTA NÅGOT STORT OCH ANVÄNDA HISSEN?
För att värna och ta hand om våra fina nya hissar ber vi dig som ska flytta något stort, flytta in eller ut att använda dig då av ett speciellt skydd som skall användas i de nya hissarna vid flytt av stora möbler eller dylikt. Skydden finns i pannrummet och är specialgjorda får våra hissar. Den bredare variant är till gårdshuset och den smalare variant är till gatuhuset. Viktigt att skydden ställs tillbaka på samma plats. Glöm inte att se till att hissdörren/grind stängs ordentligt när du har använt hissen.

FELANMÄLAN OCH STÖRNINGAR
Vi vill påminna er om att felanmälan görs till Driftia. Felanmälan dagtid kan göras till felanmalan@driftia.se, via formuläret på Driftias hemsida https://driftia.se/component/forms/form/5 eller genom att ringa 08-744 44 33. Icke akuta ärenden kan liksom tidigare anmälas via e- kanalerna utan görs alltid dagtid enligt numret ovan och efter 16.00 vardagar samt lördag, söndag eller annan helgdag via Driftias vanliga journummer 08-744 09 50. Vid störningar eller andra trygghetsproblem inom fastigheten kontaktar ni Svenska Störningsjouren. Mer info finns på hemsidan.

SEMESTERTIDER
För att förhindra att obehöriga tar sig in i husen under semestertiden (och även annars) ber vi er alla att se till att källardörrar och portar går i lås efter er. Var noga med att se till att dörren stängs ordentligt och att obehöriga ej smiter in. Det finns saker vi alla kan tänka på. Lämna inte ut portkoden till någon du inte känner och hänvisa till styrelsen om någon frågar efter portkoden. Ser du någon du inte känner igen, fråga vem de söker, var nyfiken! Här är det viktigt att ha observanta och engagerade grannar!

NYA MEDLEMMAR
Vi vill välkomna våra nya grannar Henrik Hultberg och Ellinor Lundgren!

INNERGÅRDARNA UNDER SOMMAREN

Under veckan gjorde några tappra medlemmar rent trallar, pergolan och blomlådorna och kommer även olja in dessa så att det blir riktigt fint. Stort tack till er!  Nu under sommaren får vi alla hjälpas åt och se till att våra fina växter mår bra. På anslagstavlan vid gatuhusets entré finns en lista. Skriv upp ditt namn där du ansvarar för att bevattna och ta hand och innergårdarna.Trädgårdsgruppen hälsar att om det är torrt bör det vattnas 2 gånger per vecka.